30/04/2024

Teniski klub Čelik iz Zenice jedan je od onih bosanskohercegovačkih klubova iz sfere “bijelog” sporta, a koji se može pohvaliti veoma dobrim uslovima za trenažni proces svojih članova, odnosno, veoma dobrom infrastrukturom.

Na teniskom kompleksu u sklopu SRC “Kamberovića polje” u Zenici, nalazi se osam terena sa zemljanom podlogom, odnosno jedan centralni teren sa tribinom, i sedam ostalih terena, te se na njima mogu obavljati treninzi tenisera, ali i igrati profesionalni mečevi.

Inače, Teniski kub Čelik iz Zenice dugogodišnji je organizator Međunarodnog teniskog turnira “Zenica open”, u pitanju je tradicija duga već 25 godina, turnira koji je odveć postao prepoznatljiv i van granica BIH, ali i izvan Evrope, s obzirom da su na turniru kroz historiju učestvovali brojni teniseri i sa drugih kontinenata.

Također, na teniskom kompleksu u sklopu SRC “Kamberovića polje”, priliku za usavršavanje svojih teniskih vještina imaju i amateri, a koji mogu koristiti unaprijed utvrđene termine predviđene za rekreaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *