18/05/2024

Svjetsko seniorsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – grupe B održava se u periodu 23. do 29. februara 2024. godine u dvorani „Mirza Delibašić“ u sklopu centra Skenderija u Sarajevu

Glavni grad BiH će, dakle, biti domaćin reprezentacijama koji se takmiče u okviru treće divizije – grupe B na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, a učesnici na ovom prvenstvu su reprezentacije BiH, Sjeverne Koreje, Hong Konga, Singapura, Irana i Filipina. 

Ukupno će na prvenstvu biti odigrano 15 utakmica, a hokejaši reprezentacije BiH će prvi susret odigrati već sutra, 23. februara protiv Irana, zatim protiv Hong Konga 24. februara, potom protiv Filipina 26. februara, te kontra Singapura 27. februara, dok će prvenstvo zatvoriti susret između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Koreje 29. februara, i sve utakmice bosanskohercegovačkih hokejaša igraju se od 20 sati. 

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a iz Hokejaškog saveza BiH su pozvali građane i ljubitelje zimskih sportova da podrže hokejašku reprezentaciju BiH. 

Spisak igrača reprezentacije BiH:

Raspored i satnica svih utakmica Svjetskog seniorskog prvenstva u hokeju na ledu Divizije III – grupe B u Sarajevu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *