20/05/2024

Fudbalski klub Sarajevo će naredni domaći meč u okviru Premijer lige BiH igra bez prisustva publike, a razlog tome jesu izgredi navijača na kraju meča devetnaestog kola Premijer lige BiH sa NK Široki Brijeg.

Naime, zbog nemilih scena sa meča protiv banjalučkog Borca, koji je u okviru Premijer lige BiH odigran u novembru 2023. godine, FK Sarajevo je bio kažnjen novčanom kaznom od 18.000 KM, ali i uslovnom kaznom, prema kojoj će uslijediti suspenzija tribina stadiona tokom prvog narednog domaćeg meča u prvenstvu, ukoliko se sličan prekršaj ponovi u roku od šest mjeseci, a ponovio se – protov NK Široki Brijeg.

Problem na pomenutom susretu sa FK Borac napravili su navijači FK Sarajevo tima smješteni na istočnoj tribini stadiona “Asim Ferhatović Hase”, koji su, između ostalog, gađali predmetima sudiju Irfana Peljtu i njegove pomoćnike, dok se danas, na meču sa NK Široki Brijeg, ponovila slična situacija, s tim sa su ovoga puta “žrtve” navijača sarajevskog kluba bili igrači, na koje su bacana pirotehnička sredstva.

Shodno svemu, s obzirom da od susreta između Sarajeva i Borca i današnjeg meča nije prošlo šest mjeseci, uslijediti će kazna za sarajevski klub koji će prvi naredni domaći meč u okviru Premijer lige BiH igrati pred praznim tribinama.

U pitanju je meč dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, posljednje kolo u regularnom toku prvenstva, između FK Sarajevo i FK Igman Konjic, koji će tako biti odigran pred praznim tribinama, a prethodno će sarajevski tim odigrati tri gostujuće utakmice, i to će u okviru Premijer lige BiH gostovati Zvijezdi 09, potom Borcu u okviru Kupa BiH, te gostovati gradskom rivalu Željezničaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *