18/05/2024

Nakon uspješno provedene procedure javnih nabavki i sklapanja ugovora sa izvođačem, započela je prva faza radova na izgradnji pomoćnog terena sa umjetnom podlogom u okviru stadionskog kompleksa pod “Borićima” u Bihaću.

Sredstva za prvu fazu osigurana su iz Budžeta grada Bihaća u iznosu od oko 620.000 KM, a obuhvatit će sve predviđene građevinske radove, do postavljanja umjetne travnate podloge.

Uporedo sa izvođenjem građevinskog dijela radova na ovom projektu, JU za sport odnor i rekreaciju provodit će postupak javnih nabavki za drugu fazu radova, koja uključuje postavljanje umjetne podloge, kako bi se radovi izvodili kontinuirano do završetka cjelokupnog projekta.

Sredstva za drugu fazu u iznosu od oko 425.000 KM osigurana su putem aplikacije Grada Bihaća, na javni poziv za tekuće transfere drugim nivoima vlasti Vlade FBiH.

Projektnu dokumentaciju za JU za sport odmor i rekreaciju za ovaj projekat izradila je domaća firma “Hajdar” d.o.o., a u skladu sa aktuelnim UEFA standardima, te će teren u tom smislu po okončanju radova moći biti i certificiran.

Realizacijom ovog projekta nastavlja se pozitivan trend ulaganja u sportsku infrastrukturu, posebno kada je u pitanju sportski kompleks “Luke”, s obzirom da su u Budžetu grada Bihaća za ovu godinu planirana i sredstva za realizaciju projekta izgradnje atletske staze na glavnom stadionu pod “Borićima”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *