12/05/2024

U organizaciji Hokejaškog saveza BiH, danas je počelo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – Grupa B u BiH, koje se u periodu od danas 22. februara do 29. februara 2024. godine, održava u Dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu

Bosna i Hercegovina – Iran 3:0

U dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu večeras je odigran meč prvog kola Svjetskog prvenstva Divizije III – grupa B u hokeju na ledu, između selekcija BiH i Irana, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Nakon prve trećine ovog duela selekcija BiH je imala prednost od 1:0, strijelac je bio Filipović, ujedno strijelac prvog pogotka na ovom susretu, aki i strijelac prvog pogotka za selekciju BiH na ovom prvenstvu.

U drugoj dionici meča domaći golovima Miškića, te Gakovića, dolaze i do 3:0, i tako pred posljednju trećinu meča ulaze sa značajnom rezultatskom zalihom u odnosu na Irance.

U trećoj trećini ovog meča golova nije bilo, i selekcija BiH je, zapravo, rutinski provodila susret kraju, te naposlijetku rezultatom koji je bio aktuelan na semaforu i pred početak ovog perioda igre, rezultatom 3:0, došla i do konačnog trijumfa i prvih bodova na turniru.

Reprezentacija BiH je tako pobjedom otvorila Svjetsko prvenstvo Divizije III – grupa B, te do kraja turnira ima za odigrati još četiri meča, isto kao i selekcija Irana, ali i sve ostale selekcije učesnice turnira.

Inače, na turniru učestvuje šest reprezentacija, i to domaća selekcija, selekcija Bosne i Hercegovine, zatim selekcija Irana, potom reprezentacija Filipina, nadalje selekcija Hong Konga, te selekcije Singapura i Sjeverne Koreje.

Tabela nakon odigranog prvog kola Svjetskog prvenstva Divizije B – grupe III u hokeju na ledu u BiH:

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete pogledati dio atmosfere na tribinama dvorane “Mirza Delibašić” u Sarajevu, tokom meča između selekcija BiH i Irana, tako što ćete koristiti sljedeći link:

https://www.facebook.com/share/v/U7r49DdRw1aJNuuu/?mibextid=oFDknk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *