20/05/2024

U okviru prvog meča doigravanja za Ligu nacija A, danas su u Zenici, u Trening centru NS/FS BiH, snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Švedske.

Bosna i Hercegovina – Švedska 0:5

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su u okviru prvog meča doigravanja za Lige nacija A snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Švedske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvo poluvrijeme ovog susreta počelo je idealno za selekciju Švedske, koja već u 6. minuti iz svoje prve prave prilike dolazi do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bila je Janogy.

U 41. minuti gošće iz Švedske dolaze do drugog pogotka i vodstva od 2:0, strijelac je ponovo bila Janogy, a taj rezultat bio je i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta nogometna reprezentacija Švedske u potpunosti je preuzela terensku inicijativu i počela stvarati prilike, što se Šveđankama i isplatilo, odnosno, u 76. minuti pogotkom Angeldal dolaze do 3:0, te već tada faktički rješavaju pitanje pobjednika.

No niti taj rezultat nije bio konačni, s obzirom da su u 80. minuti Šveđanke pogotkom Hammarlund došle i do 4:0, ali nije se ni to ispostavilo kao krajnji epilog ovog duela.

U 86. minuti gošće dolaze do prednosti od 5:0, i to na način da je golman reprezentacije BiH, Gvozdeeac, loptu pospremila u vlastitu mrežu, a što je bio i konačni rezultat ovog duela.

Reprezentacija BiH je, nakon ovog visokog poraza, sada sa vrlo malim šansama da se plasira u Ligu nacija A, no ipak će imati teoretsku priliku da u uzvratnom susretu, koji će 28. februara biti odigran u Švedskoj, pokuša nadoknaditi veliki rezultatski zaostatak, i u komačnici se domogne najjače Lige u Ligi nacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *