18/05/2024

U organizaciji Hokejaškog saveza BiH, 23. februara je počelo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – Grupa B, koje se do 29. februara održava u Dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu

Singapur – BiH 2:9

U dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu večeras je odigran meč četvrtog kola Svjetskog prvenstva Divizije III – grupa B u hokeju na ledu, između selekcija BiH i Singapura, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Nakon prve trećine ovog duela selekcija BiH je imala prednost od 4:1, strijelci pogodaka za selekciju BiH bili su redom Smajlović, Andrijašević, Gaković i Sinanbegović, dok je za Singapur strijelac jedinog pogotka u ovoj dionici susreta bio Redden.

U drugoj dionici meča domaći golom Gakovića dokaze do 5-1, zatom gosti pogotkom Hammetta smanjuju prednost sekekcije BiH na 5-2, no ipak domaći golovima Čordalije i Mlivića dolaze do 7:2, te tako pred posljednju trećinu meča ulaze sa značajnom rezultatskom zalihom u odnosu na selekciju Singapura.

U trećoj trećini ovog meča selekcija BiH je, zapravo, rutinski provodila susret kraju, te pogotcima Mlivića i Alića samo dodatno povećala vodstvo na 9:2, a što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Reprezentacija BiH je tako pobjedom nastavila ovo Svjetsko prvenstvo, došla do 10 osvojenih bodova, te do kraja turnira ima za odigrati još jedan meč, ujedno ključni meč za prvo mjesto i plasman u Diviziju III-A, protivnik je trenutni lider turnira, selekcija Sjeverne Koreje.

Inače, na turniru učestvuje šest reprezentacija, domaća selekcija, selekcija Bosne i Hercegovine, Iran, Filipini, Hong Kong, Singapur, i Sjeverna Koreja.

Tabela nakon odigranog četvrtog kola Svjetskog prvenstva Divizije B – grupe III u hokeju na ledu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *