18/05/2024

Svjetsko seniorsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – grupe B održava se u periodu 23. do 29. februara 2024. godine u dvorani „Mirza Delibašić“ u sklopu centra Skenderija u Sarajevu.

Glavni grad BiH je domaćin reprezentacijama koji se takmiče u okviru treće divizije – grupe B na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, a učesnici na ovom prvenstvu su reprezentacije BiH, Sjeverne Koreje, Hong Konga, Singapura, Irana i Filipina. 

Zaključeno sa današnjim utakmicama, izuzev utakmice između selekcija BiH i Singapura, završeno je četvrto, pretposljednje, kolo, i jasno je da samo dvije selekcije imaju šansu da osvoje prvo mjesto i izbore plasman u Diviziju III-A, a to su selekcije Sjeverne Koreje koja pred poslednje kolo ima skor od četiri pobjede iz četiri meča i maksimalnih 12 bodova, te selekcija BiH koja iz tri meča ima skor od dvije pobjede i jednog poraza, ali poraza nakon produžetaka, te bosanskohercegovački hokejaši imaju 7 bodova, uz dva meča manje, a jedan od ta dva meča je upravo meč sa Sjevernom Korejom u posljednjem kolu turnira.

U slučaju da selekcija BiH večeras savlada selekciju Singapura, imaće 10 bodova, dva boda manje od selekcije Sjeverne Koreje, te će u tom slučaju najboljim bosanskohercegovačkim hokejašima protiv Sjeverne Koreje biti neophodna pobjeda, a uz eventualnu pobjedu nad Singapurom, kako bi čak i u slučaju pobjede na produžetke nad Sjevernom Korejom u konačnici tada imali isti broj bodova, ali i imali bolji međusobni skor, te tako izborili plasman u Diviziju III-A.

Večerašnji meč između selekcija BiH i Singapura je na programu od 20 sati, a za isti je predviđen i direktan prijenos putem zvaničnog YouTube kanala Hokejaškog saveza BiH.

Tabela Svjetskog seniorskog prvenstva u hokeju na ledu Divizije III – grupe B nakon nepotpunog četvrtog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *