08/05/2024

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je Cazinu, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Austriji, Mađarskoj, i Švicarskoj, poražena i od od Grčke.

Rezultat susreta bio je 24:22 za selekciju Grčke, koja je čitavim tokom meča bila bolji rival, na momente imala prednost i od po sedam pogodaka razlike, te pobjeda Grkinja niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Nova je ovo blamaža reprezentativnog rukometa u BiH, jer ženska rukometna reprezentacija BiH poražena je, ne od neke ozbiljne evropske selekcije, već od poluamaterske selekcije Grčke, koja ozbiljim selekcijama obično služi za “popravljanje gol razlike”, koju je, podsjećanja radi, selekcija BiH prije dvije godine pobjeđivala u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i tada u dvomeču bivala eliminisana od Grkinja, i već sada je gotovo izvijesno da bi selekcija BiH kvalifikacije mogla završiti, ne samo kao posljednjeplasirana u kvalifikacionoj grupi 1, već čak i kao najgori tim u Evropi vezano za sve kvalifikacione grupe.

Tabela grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj nakon tri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *