11/05/2024

Svjetsko seniorsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – grupe B održava se u periodu 23. do danas, 29. februara 2024. godine, u dvorani „Mirza Delibašić“ u sklopu centra Skenderija u Sarajevu.

Glavni grad BiH je domaćin reprezentacijama koji se takmiče u okviru treće divizije – grupe B na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, a učesnici na ovom prvenstvu su reprezentacije BiH, Sjeverne Koreje, Hong Konga, Singapura, Irana i Filipina. 

Zaključeno sa prethodnim utakmicama, jasno je da samo dvije selekcije imaju šansu da osvoje prvo mjesto i izbore plasman u Diviziju III-A, a to su selekcije Sjeverne Koreje koja pred poslednje kolo ima skor od četiri pobjede iz četiri meča i maksimalnih 12 bodova, te selekcija BiH koja iz četiri meča ima skor od tri pobjede i jednog poraza, ali poraza nakon produžetaka, te bosanskohercegovački hokejaši imaju 10 bodova, a upravo se ove dvije selekcije međusobno sastaju večeras, čime se prvenstvo ujedno i zatvara.

U slučaju da selekcija BiH večeras savlada selekciju Sjeverne Koreje, imaće 13 bodova, bod više od selekcije Sjeverne Koreje, te će u tom slučaju najbolji bosanskohercegovački hokejaši izboriti plasman u Diviziju III-A, dok i u slučaju pobjede na produžetke ili jedanaesterce, također bi selekcija BiH izborila plasman u višu diviziju, unatoč tome što bi tada obje selekcije imale isto bodova, no bolji međusobni skor bi u tom slučaju bio na strani reprezentacije BiH.

Večerašnji meč između selekcija BiH i Singapura je na programu od 20 sati, a za isti je predviđen i direktan prijenos putem zvaničnog YouTube kanala Hokejaškog saveza BiH.

Tabela Svjetskog seniorskog prvenstva u hokeju na ledu Divizije III – grupe B nakon nepotpunog petog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *