20/05/2024

Odigran je drugi susret današnjeg programa uzvratnih mečeva četvrtfinala Kupa BiH, susret u Sarajevu, između Sarajeva i Borca iz Banjaluke.

Sarajevo – Borac Banjaluka 0:1 (prekid)

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH sastali Sarajevo i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Borca bolje je ušla u ovaj meč, i u 23. minuti došla do prednosti od 1:0, strijelac pogotka za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Marčetić.

U nastavku meča Sarajevo je u 55. minuti došao do pogotka i poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Čataković iz jedanaesterca.

U 60. minuti bilo je 2:1 za tim iz Banjaluke, strijelac i drugog pogotka za ekipu Borca bio je Marčetić.

U 64. minuti Sarahevo ostaje sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton dobio Oliveira, a gosti su brojčanu nadmoć iskoristili, očuvali stečenu prednost, te se meč okončao rezultatom 2:1 za banjalučki tim, uz važan podatak da je meč zapravo završen prekidom u 90. minuti, jer su igrači i stručni štab Sarajeva napustili stadion.

Ovom pobjedom Borac je izborio plasman u polufinale Kupa BiH, dok je Sarajevo porazom okončalo svoj nastup u ovosezonskom izdanju najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *