18/05/2024

Kao što je poznato, predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, Ismir Mirvić, pozvao je sve klubove Premijer lige BiH na sastanak radi “borbe za spas bh. fudbala”, a sastanak je zakazan za utorak, 19. marta, u 14 sati u hotelu Marriott u Sarajevu, te je pozvan i Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

Iz FK Tuzla City zvanično su potvrdili da neće doći na sastanak, a razlog takve odluke je pojasnio predsjednik ovog kluba, Azmir Husić, uz kritike sarajevskom klubu zbog činjenice da im nije pružena podrška kada su je svojevremeno za slične probleme tražili.

“Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu.

Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese.

Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo.” – pojasnio je predsjednik FK Tuzla City, Almir Husić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *