09/05/2024

Međunarodna prijateljska utakmica koja se u okviru doigravanja Lige nacija B, faza gubitnika, a za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine trebala odigrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, dana 26.03.2024. godine, između „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela je otkazana, zvanično je potvrdio NS/FS BiH.

Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjedonosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu.

Saglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije, te će „A“ reprezentacija BiH novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od narednih slobodnih termina u UEFA kalendaru tokom 2024. godine.

Inače, BiH i Izrael nisu države koje se mogu pohvaliti posebno prijateljskim odnosima, kao što se Izrael generalno ne može pohvaliti da je u prijateljskim odnosima sa većinom svjetskih država, te se Izraelćani, shodno tome, vjerovatno boje antisemitizma i terorizma, i to je ponajviše razlog zbog kojeg nisu željeli doputovati u Sarajevo i odigrati prijateljski meč.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *