19/05/2024

Nogometaš Kerim Tatar je tokom svoje dosadašnje karijere osvajao dva naslova prvaka BiH i Kup BiH sa FK Sarajevo, bio prvi strijelac drugog ranga nogometnog takmičenja u Hrvatskoj, te je igrao u pet različitih europskih i azijskih država, kao i UEFA Ligu nacija A sa reprezentacijom BiH.

Donedavno je Tatar nastupao u Aziji, i to u Kazahstanu, u ekipi Okzhetpesa, sa kojim se razišao početkom ove sezone, a prije toga je bio i u Kuvajtu u tamošnjem klubu Qadsia SC tokom sezone 2021/22, te u Saudijskoj Arabiji, gdje je u sezoni 2020/21 nastupao za Abhu, a u koju je svojevremeno otišao iz redova FK Sarajevo, dakle, u februaru 2021. godine.

U BiH je još nastupao za FK Borac iz Banjaluke, konkretno u sezoni 2022/23, te ranije za FK Radnik Hadžići, u kojem je u sezoni 2011/12 i započeo svoj seniorski nogometni put.

Tokom svoje inostrane karijere, Tatar je još bio i u Hrvatskoj, gdje je od sezone 2012/13 do sezone 2017/18, igrao za tri kluba, odnosno za NK Novigrad, HNK Cibalia iz Vinkovaca, te za NK Slaven Belupo iz Koprivnice, iz kojeg odlazi u redove, gore pomenutog, FK Sarajevo.

Za nogometnu “A” reprezentaciju BiH upisao je četiri zvanična nastupa, od toga tri u UEFA Ligi nacija A 2020. godine, i to u dva navrata tokom mečeva sa Nizozemskom i jedan tokom meča sa Italijom, te jedan na u prijateljskom susretu sa Iranom.

Danas je ovaj 29-godišnji povremeni reprezentativac BiH, inače, krilni napadač po vokaciji, potpisao ugovor sa finskim klubom Gnistan IF, gdje će igrati u nastavku aktuelne sezone, što će mu biti šesta država na nogometnom putu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *