20/05/2024

Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i javnost, da je član kadetske selekcije, Mahir Bešić, danas potpisao profesionalni ugovor sa klubom do ljeta 2027. godine.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je član naše kadetske selekcije, Mahir Bešić, danas potpisao profesionalni ugovor sa našim Klubom, koji će ga za dres Rođenih vezati do ljeta 2027. godine.

Mahir Bešić rođen je 23. marta 2007. godine u Gračanici. Svoje prve fudbalske korake napravio je u Fudbalskom klubu Tuzla City, a njegove igre u tuzlanskom timu i nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju je do sada odigrao 4 utakmice, nisu prošle nezapaženo te sredinom 2022. godine dolazi u Mostar i postaje članom kadetske selekcije Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”.

U tekućoj sezonjli, kao standardni kadetski prvotimac upisao je 23 nastupa u kojima je čak u 14 navrata uspijevao zatresti mrežu protivnika, a svojim partijama uspio se izboriti i za jedan nastup u dresu juniora Rođenih.

Sigurni smo da će ovaj trenutak predstavljati značajan dan u životu ovog talentovanog mladog igrača, ali mu i biti značajan podstrek kako bi u narednom periodu radio još jače u ostvarenju svog punog potencijala.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *