03/05/2024

Ženska rukometna reprezentacija BiH ponovo se osramotila u Cazinu, gdje je teško deklasirana od selekcije Rumunije rezultatom 37:16, u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Ovim porazom reprezentacija BiH je sano potvrdila da je, ne samo ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo, već da je vjerovatno “zalutala” i tako kvalifikacije, s obzirom da nakon četiri kola ima četiri ubjedljiva poraza od direktnih rivala u borbi za drugo ili treće mjesto, od Hrvatske u Cazinu, od Rumunije u gostima i večeras u Cazinu, te od Grčke također u Cazinu.

U svakom slučaju, potrebno je napraviti ozbiljnu analizu u ženskom reprezentativnom rukometu u BiH, vjerovatno bi najbolje bilo rasformirati aktuelni tim i pružiti priliku djevojčicama iz srednjih škola da barem odu na izlet u neku državu, odigraju rukometnu utakmicu iz hobija, i tako steknu nezaboravno iskustvo za sva vremena – plemenitije je ako ništa, nego li iz kola u kolo kvalifikacija posmatrati “sodomu i gomoru” od rukometne igre prosefesionalnih igračica, koje samo prikazuju kako to izgleda biti daleko najlošiji u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *