06/05/2024

Nogometaš iz Senegala, no bivši reprezentativac dvije države, U-21 Bosne i Hercegovine i “A” selekcije Senegala, Boubacar Dialiba Diabang, trenutno je bez kluba.

Podsjetimo, Diabang je karijeru počeo kao samouki nogometaš, prije nego što se priključio senegalskim klubovima FC Abeme, Racing de Dakar, i Dakar UC, rođen je u Dakaru, u Senegalu ali nastupao je za dvije reprezentacije, za U-21 BiH, odnosno, ima zabilježen jedan nastup 2008. godine, i za “A” selekcije Senegala, za koju ima također jedan zabilježen nastup iz 2012. godine, a tokom svoje karijere igrao je i u BiH, za FK Željezničar Sarajevo, u sezonama 2006/07, 2007/08, što mu je ujedno bio i prvi inostrani transfer na nogometnom putu.

Između ostalog, u 60 odigranih utakmica za FK Željezničar imao je učinak od 19 golova, a u pitanju su sva takmičenja u kojima je nastupao u dresu sarajevskog kluba.

Danas 35-godišnji Diabang, lijevi krilni napadač po vokaciji, ne igra dakle niti za jedan klub, nakon što se 2021. godine razišao sa turskim klubom Keciorengucu, za klub koji se takmiči u drugom razredu turskog nogometa.

Što se tiče ostalih klubova za koje je kroz karijeru Diabang nastupao, to su španski Real iz Murcie, potom belgijski KV Mechelen, Poljska Cracovia iz Krakowa, te za turske klubove Yeni Malatyaspor, Giresunspor, i Umraniyrspor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *