02/05/2024

Komisija za sudije i suđenje Nogometnig saveza Tuzlanskog kantona održala je jučer telefonsku sjednicu na kojoj je donesena odluka prema kojoj je sudiji Zemiru Kurbašiću, koji je sudio meč dvadeset i prvog kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđe iz Međiđe Donje i NK Trebava iz Zelinje Donje, a koji je naposlijetku pretučen od strane pobješnjelih navijača domaćeg tima, potvrđena je ocjena šest (6) koju je dobio od delegata / posmatrača suđenja Samira Džibrića iz Lukavca, te je izopćen iz nogometnog društva do kraja aktuelne sezone.

“Komisija za sudije i suđenje zbog propusta u suđenju na utakmici 21. kola Prve lige TK OFK Međiđa – NK Trebava, koja se igrala 17. aprila, u Međiđi, jednoglasno donosi odluku o ne delegiranju sudije Zamira Kurbašića iz Gradačca do kraja sezone” – saopšteno je iz NS TK.

U obrazloženju odluke koju je potpisao Nermin Omerović, predsjednik Komisije za sudije i suđenje NS TK, navedene su greške koje je Kurbašić napravio, a uz sve nabrojene posebno je apostrofirana ona iz 80. minute.

“U 80. minuti jasno je pokazao tendenciju u suđenju i svojim suđenjem direktno doprinio prekidu.” – navodi se, između ostalog u obrazloženju, uz zaključak:

“Iz svega navedenog sudiju Zamiru Kurbašiću (Gradačac) potvrđuje se jedinstvena ocjena 6.0 koju je dobio od delegata / kontrolora suđenja.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *