14/05/2024

Priluk je naseljeno mjesto u sastavu Općine Živinice, a iz ovog mjesta, koje prema zvaničnim podatcima broji 2260 stanovnika, dolazi Fudbalski klub Priluk.

Fudbalski klub Priluk se ove sezone, kao što je to bio slučaj i sa nekoliko prethodnih sezona, takmiči u trećem razredu bosanskohercegovačkog klupskog nogometa, u prvenstvu Druge lige FBiH – grupa Sjever.

Ipak, prema nečemu se FK Priluk razlikuje od većine, ako ne i od svih drugih nogometnih klubova u BiH, a tu razliku čini stadion ovog kluba – “Širani” je unikatan stadion u odnosu na stadione svih drugih bosanskohercegovačkih klubova.

Stadion “Širani” ne okružuje doslovno ništa što je izgrađeno ljudskom rukom, i u širem krugu oko ovog nogometnog zdanja nema ništa osim prirode, te je po tome jedinstven u BiH.

Inače, Fudbalski klub Priluk osnovan je 1964. godine, te ove godine ovaj kolektiv proslavlja vrijedan jubilej od šezdeset godina postojanja.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete pogledati kako izgleda stadion “Širani” u Priluku:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *