03/05/2024

Duguje li BFK Simm-Bau iz Kosove novac klubovima čije stadione koristi za odigravanje domaćih takmičarskih mečeva u okviru Prve lige FBiH ili ne, u saopštenju ovog kluba se iznose detalji:

“S obzirom da od nadređenih osoba sa naše općine dolaze neosnovane i lažne tvrdnje za korištenje stadiona u predhodnom periodu u Tešnju i Žepču imamo potrebu da sve to demantujemo!

Na osnovu izjava da je naš klub ostao dužan za korištenje stadiona u Tešnju i Žepču tvrdimo sljedeće:

Naime, naš klub je ulaskom u Prvu ligu Federacije BiH svoje prve domaće utakmice igrao na stadionu u Tešnju uz veoma korektan dogovor sa predstavnicima NK Toška na čelu sa gosp.Edinom Mujičićem i uz veoma korektnu naknadu imali sve uslove za odigravanje domaćih utakmica, uz sve navedeno gosp.Mujkanović je bio i zlatni sponzor NK Tošk u to vrijeme!
Za cjelokupan period korištenja stadiona u Tešnju naš klub je predstavnicima NK TOŠK Tešanj isplatio sve dogovoreno što isti mogu i potvrditi!

Nakon određenog perioda svoje domaće utakmice smo igrali i u Žepču uz jako korektan dogovor sa predstavnicima tog kluba i cjelokupno korištenje u tom periodu naš klub je u cjelosti platio Nogometni klub Žepče 1919, što naravno predstavnici tog kluba mogu potvrditi!

Sada, kada koristimo gradski stadion u Maglaju u dogovoru sa predstavnicima NK Natron Maglaj – Zvanična stranica rješavamo sve pristigle obaveze korištenja stadiona , što također mogu potvrditi i predstavnici NK Natron Maglaj!

Žalosno je da vodeći ljudi naše općine pokušavaju iznošenjem neistine narušiti ugled našeg kluba tvrdeći da je naš klub pomenutim klubovima ostao dužan, te iz tog razloga imamo potrebu sve to DEMANTOVATI i pozvati načelnika naše općine na saradnju, te da se bavimo rješavanjem konkretnih stvari a ne mahalskim pričama!

Svaka iznešena laž koja će naštetiti ugledu našeg kluba će biti demanotovana na osnovu činjenica i nećemo dozvoliti da se na bilo koji način naš klub omalovažava jer to svojim sportskim doprinosom na općini Maglaj ne zaslužuje!

Sportski pozdrav!
UO BFK SIMM BAU!” – navodi se u saopštenju iz BFK Simm-Bau iz Kosove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *