06/05/2024

Hajrudin Đurbuzović je nedavno inenovan na poziciju šefa stručnog štaba FK Željezničar iz Sarajeva, a prema tvrdnjama ovog trenera, sa sarajevskim klubom će imati saradnju, prema planu, narednih godinu dana i šest mjeseci.

Ono što je zanimljivo, a vezano za trenera Đurbuzovića, jeste podatak da ovaj strateg već četvrti put u ovoj ulozi predvodi FK Željezničar, no najinteresantnije od svega je da se to dogodi svakih deset do dvanaest godina, i potraje maksimalno jednu kalendarsku godinu.

Tako je prvi put Đurbuzović bio šef struke Željezničara 1997. godine, gdje se zadržao šest mjeseci, potom je ovaj strateg od sredine 2000. godine do sredine 2001. godine ponovo bio šef struke prvog tima ovog kluba, da bi dvanaest godina kasnije, sredinom 2013. godine pa do sredine 2014. godine ponovo bio šef struke, dakle, Željezničara.

Deset godina kasnije, od aprila 2024. godine, Đurbuzović je ponovo šef struke Željezničara, što je ovom treneru, dakle, četvrti mandat na klupi ovog sarajevskog tima.

Inače, Dino Đurbuzović je i kao igrač nastupao za Željezničar, gdje je i započeo svoj nogometni put, u periodu od 1975. godine do 1981. godine, dok je u trenerskoj karijeri, koju je inače započeo 1995. godine kao selektor U-17 reprezentacije BiH, još predvodio i Čelik iz Zenice, Travnik, Olimpik iz Sarajeva, te Al-Muharraq Sports Club iz Bahreina.

Šta o svojim trenerskim angažmanima u FK Željezničar misli Dino Đurbuzović, možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je novinar sa ovim trenerom razgovarao na tu temu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *