06/05/2024

Nakon što je okončano dvadeset i osmo kolo Premijer lige BiH, jasno je da do kraja aktuelne sezone u okviru najjačeg razreda bosanskohercegovačkog klupskog nogometa ima još da se odigra pet utakmica.

Naročito je dalji raspored Željezničara u prvenstvu Premijer lige BiH, kao jednog od tri najtrofejnija nogometna kluba u BiH, izuzetno zanimljiv, a reći ćemo i veoma nepovoljan u ovim trenutku za sedmerostrukog prvaka BiH.

Željezničar nakon dvadeset i osam odigranih kola zauzima devetu poziciju na tabeli Premijer lige BiH, poziciju koja, istina, ne vodi u niži rang takmičenja, no sa samo tri boda više od pretposljednjeg FK Tuzla City, ali ni to nije najgora stvar po ovaj sarajevski klub, već je najgora stvar vezana u borbi za opstanak u ligi, naročito težak raspored preostalih pet mečeva.

Tako Željezničar već u 29. kolu Premijer lige BiH gostuje trenutno osmoplasiranom GOŠK-u iz Gabele, koji se, također, grčevito bori za opstanak u ligi.

U posljednja četiri kola prvenstva, Željezničaru predstoji “pakleni” niz utakmica sa direktnim konkurenatima u borbi za opstanak, s obzirom da u 30. kolu dočekuju trenutno pretposljednji FK Tuzla City, zatim u 31. kolu gostuju trenutno desetoplasiranom Igmanu iz Konjica, također jednom direktnih konkurenata u borbi za opstanak u ligi.

Pretposljednje i posljednje kolo Željezničaru donose gostovanje kod trenutno posljednjeplasirane Zvijezde 09 Brgule, dok u 33. kolu Sarajlije dočekuju aktuelnog prvenstvenog lidera, ekipu Borca iz Banjaluke.

Gledajući raspored, jasno je da Željezničar, na tri od ukupno pet preostalih mečeva, gostuje direktnim konkurentima u borbi za opstanak u ligi, dakle, GOŠK-u, Igmanu, i Zvijezdi 09, dok čeka jednog konkurenta u toj borbi, ekipu Tuzla City, te prvebstvenog lidera, tim Borca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *