07/05/2024

Prema zvaničnim podatcima NS/FS BiH, utakmicu dvadeset i osnog kola Premijer lige BiH između Borca iz Banjaluke i Posušja pratilo je samo 600 gledalaca.

Iako je Borac najozbiljniji kandidat za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, s obzirom na činjenicu da pet kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine ovaj klub ima pet bodova više u odnosu na prvog i jedinog konkurenta, ekipu Zrinjskog iz Mostara, inače, aktuelnog državnog prvaka, svejedno Banjalučani ne žele da pohode Gradski stadion u Banjaluci i mečeve kluba iz svog grada.

Takoder, Borac će u dvomeču sa Zrinjskim igrati i finale Kupa BiH, no niti to nije dovoljno da privuče Banjalučane na najveće banjalučko sportsko zdanje.

Pomenutih 600 promrzlih i nesretnih ljudi na Gradskom stadionu u Banjaluci ujedno i je i najmanja posjeta na nekoj domaćoj takmičarskoj utakmici Borca u aktuelnoj sezoni, a o redovno praznim tribinama na Gradskom stadionu u Banjaluci očitovali su se i iz navijačke grupe “Lešinari”, koji su “okrivili” uređaj u domaćinstvima.

“Svaki meč na Gradskom stadionu je isti, isti je prizor. Banjalučani, ko vam više znači Borac ili televizor?” – parola je koja je istaknuta na Gradskom stadionu u Banjaluci tokom meča između Borca i Posušja.

Inače, petnaest domaćih utakmica Borca ove sezone sa tribina je pratilo ukupno 42.600 ljudi, ili u prosjeku 2.840 gledalaca po meču, dok najbolju posjetu u Premijer ligi BiH imaju FK Sarajevo sa kombinovanih 95.850 navijača, i FK Željezničar Sarajevo sa kombinovanih 95.404 navijača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *