14/05/2024

Odigran je treći susret današnjeg programa dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu, između Sarajeva i Veleža iz Mostara.

Sarajevo – Velež Mostar 3:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru dvadeset i sedmog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Velež iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Sarajeva idealno je ušla u ovaj meč, i već u 1. minuti došla do prednosti od 1:0, strijelac pogotka za, ispostaviće se kasnije, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Oliveira.

U nastavku meča, Sarajevo je u 62. minuti došlo i do drugog pogotka, odnosno, do vodstva od 2:0, strijelac je bio Čataković.

U 80. minuti gosti su imali priliku smanjili prednost ekipe Sarajeva, no jedanaesterac nije iskoristio, konkretko, golman domaćih Iliev je odbranio njegov udarac.

U 90. minuti Sarajevo je postiglo i treći pogodak, strijelac je bio Hasić, a taj rezultat se ispostavio i kao konačni na ovom duelu.

Ovom pobjedom Sarajevo je ostalo četvrtoplasirani tim prvenstva, dok je Velež, unatoč porazu, ostao na trećoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog dvadeset i devetog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *