18/05/2024

Odigran je prvi susret današnjeg programa tridesetog kola Premijer lige BiH, susret u Ugljeviku između Zvijezde 09 iz Brgula i Igmana iz Konjica.

Zvijezda 09 Brgule – Igman Konjic 2:2

Na Gradskom stadionu u Ugljeviku danas su se u okviru susreta tridesetog kola Premijer lige BiH sastali Zvijezda 09 Brgule i Igman iz Konjica.

Ekipa Igmana je idealno otvorila ovaj meč i pogotkom Ramića u 3. minuti došla do vodstva od 1:0, no Brguljani golom Karaklajića u 31. minuti poravnavaju na 1:1, da bi potom Igman u 32. minuti promašio jedanaesterac, neprecizan je bio Ramić, a domaći u 45. miniti pogotkom Vazdzea dolaze do preokreta i prednosti od 2:1, što je bio i rezultat nakon prvog poluvremena, da bi u nastavku Igman u 71. minuti pogotkom Velića došao do poravnanja na 2:2, zatim Brguljani u 86. minutu ne koriste jedanaesterac, neprecizan je bio Vadze, te se ishod od 2:2 u konačnici ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova Zvijezda 09 je ostala na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele i matematički ispala u niži rang takmičenja, dok je Igman ostao desetoplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog tridesetog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *