29/09/2024

LEAGUE1 (Engleska 3.liga), Oxford United – Bolton Wanderers TIP X2 (za sistemsko klađenje TIP 2)

U ovom meču u okviru engleske League 1 sastaju se deveti Oxford i drugoplasirani Bolton.

Ulog je veliki ako se uzme u obzir da Oxford juri pozicije koje vode u doigravanje za viši rang takmičenja odnosno Championship, dok je Bolton tim koji vodi grčevitu borbu sa Fleetwoodom i Bradfordom za direktni plasman u Championship.

Međusobno su ova dva tima odigrala tek tri puta, dva puta su odigrali neriješeno, dok je jednom slavio Oxford.

Ipak, s obzirom na formu ova dva tima, i činjenicu da Oxford i nije neki neugodan domaćin ove sezone, dok nasuprot njih Bolton je treći najbolji gost u ligi, mi tipujemo na X2, a za one koji preferiraju sistemsko klađenje tip 2.

Koeficijenti za ovaj meč prema vodećim svjetskim kladionicama su na TIP 1 2.50, TIP X 3.20, TIP 2 2.81, TIP 1X 1,40, TIP X2 1.45

 

NATIONAL LEAGUE (Engleska 5. liga) Boreham Wood – Lincoln City TIP X2 (za sistemsko klađenje TIP 2)

U meču pete engleske lige drugoplasirani tim Lincolna ide u goste 11-tog Boreham Wood-a.

U ovom meču domaćin je rasterećen jer se nalazi u sredini tabele, te je u takvoj situaciji da niti može ispasti, a niti dograbiti mjesta koja vode u doigravanje za viši rang.

S druge strane Lincoln City vodi grčevitu borbu sa Forest Greenom koji danas igra na svom terenu za direktan plasman u viši rang takmičenja League 2, s kojim je bodovno poravnat, tako da Lincolnu igra samo pobjeda u ovom meču.

Međusobno su se sastali četiri puta, tri meča dobio je Lincoln uz samo jedan remi, što također ide u prilog gostima.

Sve u svemu mi, s obzirom na imperativ gostiju i rasterećenost domaćina, kao i njihove međusobne susrete do sada prognoziramo TIP X2, a za one koji preferiraju sistemsko klađenje TIP 2.

Koeficijenti za ovaj meč prema vodećim svjetskim kladionicama su TIP1 4.50, TIP X 3.40, TIP 2 1.90, TIP 1X 1.90, TIP X2 1.20

 

EUROLEAGUE Brose Bamberg – Baskonia TIP zbroj koševa veći od 160,5

U ovom meču Euroleague, na tri kola do kraja regularnog dijela ovog takmičenja sastaju se Brose Bamberg i španska Baskonia.

Baskoniji je u ovom kolu neophodna pobjeda da da napravi korak više ka plasmanu u četvrfinale, dok je Brose Bamberg izgubio sve šanse da se nađe među osam najboljih timova starog kontinenta.

Pa ipak, Bamberg ove sezone igra efikasnu košarku, pogotovo na svom terenu, dok s druge strane Baskonia također gaji napadačku košarku sa mnogo šuteva izvana.

Mi tipujemo na ovom susretu zbroj koševa veći od 160,5.

Koeficijenti za ovaj meč prema vodećim svjetskim kladionicama su na obje varijante po 1.85.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *