19/05/2024

Potecijalni bosanskohercegovački reprezentativac i član zagrebačkog Dinama, Mario Musa do kraja ove sezone nosiće dres švedskog prvoligaša Hamarby-ja kao posuđeni igrač zagrebačkih “modrih”.

Inače, ovaj 26-godišnjak je vrlo polivalentan igrač, po vokaciji je lijevi bek, ali može igrati i lijevog veznog.

Prvi dio ove sezone bio je standardni igrač u izraelskom prvoligašu Maccabi Haifi, gdje je također, bio na polugodišnjoj posudbi iz Dinama, preciznije nastupio je 11 puta uz jedan postignut pogodak, nakon čega se vratio u Dinamo, a nastavak sezone provesti će, dakle, u švedskom prvoligašu.

Musini roditelji su iz Hercegovine, a on sam ima želju zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao državu svojih roditelja, i svakako je igrač na kojeg se treba računati u budućnosti te na njega treba obratiti pažnju i selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Njegov pravni zastupnik, odnosno menadžer, je poznati sarajevski menadžer Elvis Bilalagić, koji je, između ostalog, zastupnik i još jednog povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine Adnana Zahirovića.

Mario Musa je odlaskom u švedskog prvoligaša napravio korak više ka tržištu Zapadne Evrope i vodećim evropskim ligama, jer opće poznato je da su skandinavski klubovi na cijeni i u najjačim Evropskim ligama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *