19/05/2024

U osmini finala Masters turnira u Miamiju, švicarci ostaju bez jednog svog predstavnika u sljedećoj rundi turnira.

Prvi nosilac turnira, i finalista prvog ovogodišnjeg Mastersa iz serije 1000 u Indian Wellsu, Stanislas Wawrinka, vraća se kući.

Nijemac Alexander Zverev pobrinuo se za iznenađenje osmine finala, te sasvim zasluženo sa 2:1 u setovima nakon preokreta, savladao prvog nosioca turnira.

Međutim, švicarci ipak neće ostati bez svog predstavnika u četvrfinalu pošto je dalje prošao drugi švicarac, Roger Federer, koji je bez većih problema savladao španca Bautistu sa 2:0 u setovima.

Dalje su prošli i Kyrgios koji je bio bolji od belgijanca Goffina sa 2:0, zatim Berdych koji je slavio protiv francuza Mannarina istim rezultatom, 2:0 u setovima, potom u duelu domaćih tenisera slavio je Jack Sock koji je bio bolji od svog sunarodnjaka Donaldsona, također, sa 2:0 u setovima.

U četvrfinale će još po jedan italijan, jedan španac i jedan japanac, i to italijan Fognini koji je pobijedio domaćeg tenisera Donalda Younga sa 2:0, španac Rafael Nadal bio je u spješniji od francuza Mahuta, također sa 2:0, dok je japanac Nishikori u zanimljivom meču pobijedio argentinca Delbonisa rezultatom 2:1 u setovima.

Tako će u četvrfinalu snage odmjeriti Fognini i Nishikori, Nadal i Sock, stari znanci Federer i Berdych, te talentovani nijemac Zverev i australijska teniska zvijezda, te “dželat” najboljeg bh tenisera Damira Džumhura i ponajboljeg hrvatskog Ive KarlovićaNick Kyrgios, a mečevi četvrtfinala na rasporedu su danas i sutra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *