20/05/2024

Liga Evropskih prvaka ulazi u svoju završnicu, a večeras je u Mannheimu odigran prvi revanš susret osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige Evropskih prvaka između njemačkih timova Rhein-Neckar Lowen-a i Kiela.

U ovom njemačkom derbiju domaći sastav Lowena u prvom susretu slavio je kao gostu u Kielu sa 25:24, te je večeras sa dosta optimizma dočekao višestrukog njemačkog prvaka, ekipu Kiela.

Ipak, gosti su večeras pokazali zube te odigrali najbolje kad je najpotrebnije, i u jednoj vrlo neizvjesnoj utakmici slavili protiv svog večerašnjeg domaćina rezultatom 26:24, za ukupnih 50:49 u korist Kiela.

Na poluvremenu je bilo neriješeno 12:12 i igralo se otprilike gol za gol, baš kao i većim dijelom drugog poluvremena.

Međutim na 2 minute do kraja meča gosti pogađaju za +1, rezultat je tada glasio 25:24 za Kiel, domaći promašuju napad za izjednačenje, a gosti to kažnjavaju za nedostižnih +2 na jedan minut do kraja meča za, ispostaviće se, konačni rezultat susreta, 26:24, te prolaz Kiela u četvrfinale takmičenja.

Kod domaćih najbolji je bio šveđanin Ekhdal sa 6 postignutih golova, dok su kod gostiju najefikasniji bili srbijanac Marko Vujin i poljak Bilyk sa po pet postignutih golova.

Ovom gostujućom pobjedom Kiel je postao tako prva ekipa koja se pridružila Vardaru i Barceloni u četvrfinalu takmičenja.

Ostali uzvratni mečevi osmine finala Lige prvaka igraju se 1. i 2. aprila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *