14/06/2024

U uzvratnim susretima osmine finala Lige Evropskih prvaka, favoriti su uglavnom opravdali očekivanja, te odbranili prednost iz prvih mečeva ove faze takmičenja.

Njemački Flensburg je nakon pobjede u Meshkovu u prvom susretu od 26:25, u revanšu na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv bjeloruskog tima te slavio rezultatom 28:26, za ukupnih 54:51 i prolaz u četvrfinale takmičenja.

Francuski Montpellier pobrinuo se da Liga Evropskih prvaka ove godine dobije novog šampiona s obzirom na to da je nakon pobjede na domaćem terenu u prvom susretu protiv aktuelnog prvaka Evrope, poljskog Vive Kielce-a rezultatom 33:28, isto napravio i u gostima pobijedivši rezultatom 28:26, za ukupnih 61:54 i prolaz u četvfinale.

https://www.youtube.com/watch?v=XCD-JPbcNV0

 

U četvrfinalu će igrati još jedan francuski tim, i to PSG koji je nakon remija u Nantesu od 26:26, na svom terenu pokazao da je u ovom trenutku kvalitetniji rival od svog protivnika iz osmine finala, te pobjedom od 35:27, ukupnim rezultatom 61:53 izborio četvrfinale najjačeg kontinentalnog takmičenja u Evropi.

Mađarska će kao Francuska i Njemačka, imati, također dva predstavnika u četvrtfinalu, s obzirom na to da je Pick Szeged nakon pobjede 26:24 uprvom meču u gostima kod danskog Silkeborga, na svom terenu samo potvrdio ono što je napravio u Danskoj, te s pobjedom rezultatom 33:24, ukupno 59:48, izborio narednu fazu takmičenja.

Drugi mađarski tim, Veszprem, obračunao se sa svojim rivalom iz SEHA lige, Zagrebom, te nakon pobjede u gostima od 23:22, i na domaćem terenu rukometaši višestrukog mađarskog prvaka napravili su isto, pobijedivši ubjedljivo 29:19, za ukupnih 52:41, i prolaz među osam najboljih timova u Evropi.

https://www.youtube.com/watch?v=7WYDJP81YZA

 

U četvfinalu takmičenja tako će snage odmnjeriti Kiel i Barcelona, Flensburg i Vardar, Pick Szeged i PSG, te Veszprem i Monpellier.

Prvi mečevi na rasporedu su 21. aprila, a revanš susreti 28. aprila ove godine.

Video prilog izvor: YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *