16/05/2024

U drugom meču polufinala SEHA lige, u Brestu, domaći Brest Meshkov i mađarski Vesprem odigrali su odličnu i vrlo neizvjesnu utakmicu, a koju su nakon velike drame i penala dobili rukometaši Veszprema.

U ovom meču igralo se gol za gol većinom susreta, a na poluvremenu je bilo neriješeno 14:14, da bi u drugom poluvremenu nakon prvobitnog vodstva Bresta samim početkom drugom poluvremena, ponovo uslijedila igra gol za gol, pa je tako rezultat nakon 60 minuta bio neriješen 29:29, te se pristupilo izvođenju penala.

Na penale bolji su bili rukometaši Vesprema rezultatom 4:2, te na taj način izborili ovogodišnje finale regionalne SEHA lige.

Kod Bresta najbolji je bio Rastko Stojković sa osam pogodaka, a kod Veszprema Momir Ilić sa 7 postignutih pogodaka u ovom susretu.

Tako će u finalu snage odmjeriti Vardar i Veszprem, a priliku da odbrane naslov prvaka iz prošle sezone rukometaši Veszprema imaće u nedjelju, 9. aprila u 20 sati, dok se meč za treće mjesto u kojem se sastaju Zagreb PPD i Brest Meshkov igra istoga dana u 15 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *