16/05/2024

U okviru današnjeg programa ma meču Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Holandije u 2. kolu I grupe Euro/Afričke zone nakon drugog odigranog dana rezultat je 1:2 u korist selekcije Holanadije.

Holandija je u sastavu Hase/Rojer savladala bosanskohercegovački dubl par Bašić/Brkić rezultatom 3:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3, 6:2) te uoči sutrašnjih mečeva između Bašića i de Bakkera, odnosno, Džumhura i Hasse-a došla do prednosti od 2:1.

Holandija je u današnjem programu opravdala epitet favorita uoči početka meča dublova, te nadigrala domaću selekciju Bosne i Hercegovine, koja je uspjela tek u drugom setu napraviti koliko toliko ovaj meč neizvijesnim pošto je došla do izjednačenja na 1:1 u setovima u tom trenutku, međutim u nastavku meča holanđani relativno lahko osvajaju dva naredna seta i dolaze do vodstva u duelu ovih selekcija.

Sutra će prvo na teren izaći najbolji teniseru iz obje selekcije Damir Džumhur i Robin Hasse u 13 sati, a poslije njih, u petom meču, sastaće se Bašić i de Bakker, sa početkom u 15 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *