16/05/2024

Završena su tri meča 3. kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak u okviru Premijer lige BiH, u Ligi za prvaka, u Bijeljini su igrali Radnik i Sloboda, a u Ligi za opstanak Vitez i Široki Brijeg, odnosno Mladost DK i Olimpic.

 

Liga za prvaka

 

Radnik Bijeljina – Sloboda 0:1

U Bijeljini očekivano tvrda utakmica, u kojoj je sve odlučeno još u prvom minuti susreta, tačnije u 55. sekundi, kada vodstvo i pobjedu tuzlacima donosi nogometaš Slobode, Tandir, jednim od najbržih golova u Premijer ligi BiH u historiji tačmičenja.

Nakon tog gola, domaći su bezuspješno napadali, tuzlaci se organizovano branili i čekali svoje prilike, međutim do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a “crveno-crni” nose veoma važna tri boda sa teškog gostovanja kod direktnog rivala u borbi za poziciju broj četiri.

Video prilog izvor: Dailymotion

Večeras je na rasporedu i drugi susret u Ligi za prvaka, a u 20 sati na Grbavici se sastaju Željezničar i Krupa, dok je sutra na rasporedu derbi ovog 3. kola kada će snage odmjeriti Sarajevo i Zrinjski.

 

Liga za opstanak

 

Vitez – Široki Brijeg 1:1

Na meču u Vitezu viđena je zanimljiva utakmica, u kojoj su obje ekipe nastojale doći do pobjede, ali na kraju su se oba tima morala zadovoljiti neriješenim rezultatom 1:1.

Po teškom terenu, oba gola postignuta su u prvom poluvremenu, i to do vodstva su došli gosti pogotkom Čabraje u 11. minuti, a domaći izjednačili preko Kokota u 28. minuti prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, ista slika kao i u prvom, s tim da su do kraja meča mreže mirovale, odnosno, nije bilo pogodaka, i završilo je 1:1.

Vitez ovim bodom može biti relativno zadovoljan s obzirom na teškog protivnika u današnjoj utakmici 3. kola, ali i gostujući tim također, ne može biti nezadovoljan jer je nastavio seriju bez poraza u Ligi za prvaka ove sezone u Premijer ligi BiH.

http://www.dailymotion.com/video/x5hlupy_nk-vitez-nk-siroki-brijeg-1-1-golovi-8-4-2017_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

Mladost DK – Olimpic 2:2

Najbolji meč u ovom popodnevnom terminu u obje grupe u Premijer ligi odigrali su u Doboju kod Kaknja nogometaši Mladosti i Olimpica, inače, meč u kojem su gosti dva puta vodili, a domaćini se vraćali, do konačnog ishoda meča, odnosno neriješenog rezultata 2:2.

Olimpic, kojem su bodovi na ovom meču bili od susštinske važnosti, poveo je golom Svrake već u 2. minuti susreta, ali radost gostiju nije dugo trajala jer je u 25. minuti susreta igrač domaćih Ramović poravnao na 1:1 za rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, gosti ponovo dolaze u vodstvo, ovaj put preko Govedarice u 63. minuti, a kada se činilo da će to biti i konačni rezultat meča, i važna tri za boda sarajevski tim, šest minuta prije kraja susreta domaći pogotkom iz jedanaesterca preko Brkića dolaze do 2:2, ispostaviće se, konačnog rezultata današnjeg meča.

Ovim remijem više mogu biti zadovoljni domaći s obzirm na to da su većih dijelom susreta jurili zaostatak, a gostima ostaje žal za propuštenom prilikom da se dodatno primaknu ekipama koje se trenutno nalaze na mjestima koja i naredne sezone garantuju igranje u Premijer ligi BiH.

Sutra je na rasporedu i preostali susret u Ligi za opstanak a sastaju se Metelleghe-BSI i Čelik iz Zenice.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *