16/05/2024

Večerašnjom utakmicom Lige za prvaka između Željezničara i Krupe kompletiran je današnji program u okviru Premijer lige BiH.

Na Grbavici je drugoplasirani Željezničar dočekao šestoplasiranu Krupu, te došao do veoma važne pobjede od 1:0, pobjede koja Željezničar barem do sutra, kada igraju Sarajevo i Zrinjski, također, u Ligi za prvaka, stavlja na lidersku poziciju sa 51 bodom do sada sakupljenim u Premijer ligi.

 

 

Teška, ali zaslužena pobjeda “plavih”, s obzirom na to da se Krupa na Grbavici predstavila u dosta dobrom izdanju, pogotovo u samom finišu meča kada su imali i par obećavajućih napada, koji ipak nisu rezultirali pogodkom.

Željezničar je uglavnom imao terensku inicijativu, te pogođena dva okvira gola, ali ključni trenutak meča dogodio se u 13. minuti kada prvi strijelac lige, Ivan Lendrić, donosi vodstvo domaćinu, za ispostaviće se konačni rezultat susreta od 1:0.

http://www.dailymotion.com/video/x5hm7la_zeljeznicar-krupa-1-0-lendric_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Željezničar će tako do sutra, odnosno nastavka 3. kola Premijer lige u Ligi za prvaka i meča između Sarajeva i Zrinjskog biti na liderskoj poziciji u Premijer ligi, a meč ovih timova na stadionu “Asim Ferhatović Hase” počinje u 19 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *