16/05/2024

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela savladati selekciju Holandije u 2. kolu I grupe Euro/Afričke zone, a holnđani su pobijedili ukupnim rezultatom 3:1.

Danas su svoj meč odigrali najbolji teniseri iz obje zemlje, Damir Džumhur i Robin Hasse, meč u kojem je najbolji hlandski teniser slavio rezultatom 3:2 u setovima.

Džumhur je solidno otvorio meč, međutim kod rezultata 5:5 u prvom setu, Hasse pravi brak za 6:5, a potom na svoj servis osvaja i set rezultatom 7:5.

U drugom setu, Hesse, također pravi break, te rezultatom 6:3 dolazi i do 2:0 u setovima.

U trećem setu prava drama, Džumhur je loše otvorio ovaj set i gubio sa 0:4, međutim čudesnim povratkom dolazi do 5:5, a potom oba igrača prave po jedan break, za 6:6, da bi u tie-breaku Džumhur odigrao bolje od svog protivnika te smanjio na 1:2 u setovima.

U četvrtom setu najbolji bosanskohercegovački teniser relativno lahko dolazi do 6:2 i poravnava ukupni rezultat u meču na 2:2 u setovima, da bi u petom, odlučujućem setu kod rezultata 3:3 Hasse napravio i ključni break prednosti, te zadržavši svoj servis do kraja ovog seta koji dobija rezultatom 6:4, odnosno, dolazi do teško izvojevane pobjede nad Damirom Džumhurom, ukupnim rezultatom 3:2 u setovima, pa eventualni peti meč između Bašića i de Bakkera nije ni odigran.

Iako poražena, selekcija Bosne i Hercegovine i naredne sezone igraće I grupu Euro/Afričke zone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *