16/05/2024

Utakmicom između Sarajeva i Zrinjskog kompletirano je 3. kolo Lige za Prvaka u Premijer ligi BiH.

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, Sarajevo je većim dijelom susreta bilo bolji rival, stvaralo šanse i imalo terensku inicijativu, dok su gosti iz Mostara imali očitu namjeru da pokušaju odbraniti svoj gol, u čemu su i uspjeli, s obzirom da je susret završio bez pogodaka, neriješeno, 0:0.

 

 

U prvom poluvremenu se do 36. minute nije dešavalo ništa spektakularno, a onda je dosuđen jedanaesterac za Sarajevo, a loptu je uzeo nogometaš domaćih Sarić, i promašio, tačnije golman gostiju Pirić odlično je prozreo namjeru napadača Sarajeva, i tako se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

https://www.dailymotion.com/video/x5hoay7_penal-za-sarajevo-i-promasaj-sarica_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

U nastavku, napadi Sarajeva, pogođen okvir gola, ali promijene rezultata nije bilo, pa je završilo sa nepopularnih 0:0. Ovim remijem ipak, oba tima ne mogu biti nezadovoljna s obzirom na to da je bodovna razlika između ovih timova nakon ovog kola ostala nepromijenjena, od svega su najviše profitirali nogometaši Željezničara koji su zadržali prvo mjesto sa 51 bodom, bodom više od Zrinjskog i tri boda više od gradskog rivala, ekipe Sarajeva.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *