19/05/2024

Danas su odigrana i preostala dva susreta 5. kola Premijer lige BiH, oba u Ligi za prvaka, a sastali su se Sarajevo i Krupa, odnosno, Radnik iz Bijeljine i Željezničar.

 

Liga za prvaka

 

Srajevo – Krupa 1:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” danas su u okviru 5. kola Lige za prvaka snage odmjerili trećeplasirano Sarajevo i šestoplasirana Krupa.


U prvom poluvremenu nije viđena neka naročito zanimljiva predstava, i izuzme li se par polu-prilika na obje strane, publika na najvećem bh stadionu i nije imala šta da vidi.

U nastavku susreta, tek što je počelo drugo poluvrijeme, jedanaesterac za Sarajevo, a siguran izvođač sa bijele tačke za vodstvo bordo-bijelih od 1:0 bio je Ahmetović.

Slavlje domaćih navijača nije se još kako treba ni stišalo, a gosti su već došli do poravnanja. Igrao se 55. minut kada ponajbolji igrač Krupe ove sezone, Koljić pogađa za 1:1.

Nakon postignutih golova sa obje strane na samom početku drugog poluvremena, sve je sve ukazivalo da bi na Koševu do kraja susreta mogla biti prava goleada, a posebno se to odnosilo na tim Sarajeva kome je pobjeda na ovom meču bila imperativ.

Međutim, kada se očekivao pritisak domaćeg tima, on je izostao, a gosti su bili sve opasniji iz kontra napada, i u par navrata imali su priliku doći i do vodstva.

Do vodstva ipak, nisu došli ni jedni ni drugi pa se susret i završio rezultatom 1:1, uz koncert zvižduka domaćih navijača upućenim svojim ljubimcima zbog loše partije protiv, danas veoma dobre, ekipe Krupe, koja sasvim zasluženo neporažena napušta Sarajevo.

Sarajevo, tako i nakon 5. kola ne zna za domaću pobjedu u Ligi za prvaka, i šampionska titula u ovom trenutku sve je dalje, s druge strane ekipa Krupe bezbrižno čeka kraj prvenstva, s obzirom da su oni svoj cilj ispunili i samim plasmanom u Ligu za prvaka ove sezone.

http://www.dailymotion.com/video/x5jg6bu_fk-sarajevo-fk-krupa-1-1-golovi-23-4-2017_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Radnik Bijeljina – Željezničar 0:1

Na susretu u Bijeljini u 5. kolu Lige za prvaka, ekipa Željezničara savladala je domaći Radnik rezultatom 1:0, te se klub sa Grbavice ponovo vration na prvo mjesto prveenstvene tabele u Premijer ligi BiH.

U prvom poluvremenu oprezna igra obje ekipe, uz po jednu dobru šansu pred kraj prvog poluvremena, međutim, rezultatskih promjena u prvih 45 minuta nije bilo pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku susreta, tačnije u 64. minuti susreta domaći tim pogađa okvir gola “Plavih”, a u nastavku te akcije, samo minut kasnije, nogometaši Željezničara kažnjavaju promašaj domaćih te u 65. minuti Zeba pogađa za veliko slavlje gostujućih navijača, popularnih “Manijaka”, koji su u većem broju došli u Bijeljinu.

Radnik nakon primljenog gola preuzima terensku inicijativu, a gosti se organizovano brane, a u jednom napadu domaćih, u 68. minutu susreta, nogometaš gostiju, Stanić, nepropisno startuje nad nogometašem domaćih, Srećkovićem, te dobija direktan crveni karton.

Ipak, i pored igrača više, i par propuštenih prilika, domaći tim nije uspio postići pogodak, pa ekipa Željezničara uzima puni plijen u Bijeljini i vraća se na prvo mjesto prvenstvene tabele u ovom trenutku.

http://www.dailymotion.com/video/x5jga36_fk-radnik-bijeljina-fk-zeljeznicar-0-1-zeba-23-04-2017_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *