18/05/2024

U večerašnjem sudaru Barcelone i madridskog Reala viđena je odlična nogometna predstava, u kojoj je postignuto pet pogodaka, i čak 38 šuteva prema golu kombinovano oba tima.

U prvom poluvremenu Real je bio mnogo bolja ekipa na terenu, stvorio više izrazitih 100% prilika i u 28. minuti došao u vodstvo preko Casemira.

Nakon toga, Barcelona je u 33. minuti uputila jedini šut u okvir gola u prvom poluvremenu, i taj šut završio je u mreži madriđana, a strijelac za poravnanje na 1:1 bio je Leo Messi.

Do kraja poluvremena redale su se prilike Reala pred golom katalonaca, međutim, na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku igre, Barcelona je zaigrala otvorenije ka golu Reala, a Real je nastavio gdje je stao na kraju prvog poluvremena pa su se šanse, i to one 100%-tne na obje strane redale kao na traci.

U 73. minuti susreta, potpuni preokret. U periodu kada je Real imao više od igre, Barcelona dolazi u vodstvo pogotkom Rakitića, za muk na Santiago Bernabeu.

Ipak, u 85. minuti, rezervista James Rodriguez, tek što je ušao sa klupe, pogađa za 2:2 i donosi Realu izjednačenje u tom trenutku.

I kada se mislilo da će susret završiti neriješeno, ukazao se, a ko bi drugi do Leo Messi. U 92. minuti susreta fantastični argentinac pogađa za novo vodstvo katalonaca, ovaj put od 3:2, za, ujedno, i veliku pobjedu Barcelone na Santiago Bernabeu, pobjedu koja Barcelonu vraća u šampionsku utrku sa svojim večerašnjim protivnikom.

Sve u svemu, jedna od boljih utakmica ova dva tima u posljednjih nekoliko godina, i gledaoci u Madridu, kao i svi pored malih ekrana itekako su imali šta i da vide.

Video prilog izvor: YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *