22/05/2024

ROME, ROMA - APRIL 30: Balde Diao Keita of SS Lazio scores the opening goal during the Serie A match between AS Roma and SS Lazio at Stadio Olimpico on April 30, 2017 in Rome, Italy. (Photo by Marco Rosi/Getty Images)

U 146. rimskom vječitom derbiju između Rome i Lazia, u okviru 34. kola Serie A odigrane danas, gostujući nogometaši na ovom susretu, tim Lazia došao je do velike i zaslužene pobjede nad vječitim gradskim rivalom, ekipom Rome.

Oba tima u ovom susretu imali su svoje ambicije, drugoplasirana Roma da zadrži priključak za liderom Juventusom i eventualno smanji bodovni zaostatak, a četvrtoplasirani Lazio da se približi ekipi Napolija na trećem mjestu, odnosno mjestu koje vodi u Ligu Evropskih prvaka naredne sezone.

Nebesko-plavi” bolje su otvorili ovaj susret, te u 10. minuti poveli preko Keite, i taj rezultat stajao je na semaforu sve do 45. minute, kada tim Rome dolazi do izjednačenja iz sumnjivog jedanaesterca, a strijelac sa bijele tačke bio je De Rossi, za rezultat nakon prvih 45. minuta igre.

U nastavku susreta, nogometaši Lazia nisu se pokolobali u nastojanjma da dođu do pobjede na ovom meču, te, unatoč primljenom pogotku u nezgodnom trenutku, pokazali su karakter i htjenje da savladaju svog ljutog protivnika, pa tako u 50. minuti susreta, Lazio ponovo dolazi do vodstva, a strijelac ovog gola bio je Basta.

Nakon tog gola Lazia za vodstvo od 2:1 u tom trenutku, u narednom periodu susreta redale su se prilike na obje strane, ali, rezultat se nije mijenjao do pred sami kraj susreta.

U 85. minuti susreta, nogometaši Lazia svoju bolju igru danas krunišu i trećim pogotkom, a strijelac je bio ponovo, današnji igrač utakmice, Keita, koji, dakle, poogađa za 3:1 u korist rimskih “Nebesko-plavih”.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, ali odnos snaga na terenu jeste, s obzirom da su nogometaši Rome ostali sa igračem manje u 92. minuti, jer je direktni crveni karton dobio Rudiger.

Ovom pobjedom ekipa Lazia ispunila je zacrtani cilj uoči početka ovog meča, te su se sa nova tri boda približili Napoliju koji svoj susret igra danas, dok, s druge strane, tim Rome ovim porazom se dodatno udaljio od mogućnosti da osvoji šampionsku titulu ove sezone.

http://www.dailymotion.com/video/x5kbla8_as-roma-1-3-lazio-all-goals-highlights-30-04-2017-hd_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *