21/05/2024

Danas su na rasporedu tri susreta 6. kola Premijer lige BiH, jedan u Ligi za prvaka, i dva susreta u Ligi za opstanak, a sva tri meča počinju u istom terminu, u 17 sati.

 

Liga za prvaka

 

Sloboda – Željezničar

Susret na stadionu “Tušanj” između slobode i Željezničara podigao je dosta prašine posljednjih dana, s obzirom na izvjesne administrativne probleme u FK Sloboda, te je bilo upitno da li će uopšte i biti odigran, međutim, ti problemi su rješeni, pa će tako danas oba tima istrčati na travnjak tuzlanskog stadiona.

U 1. kolu Lige za prvaka, igranom na stadionu “Grbavica”, Željo je slavio sa rezultatom 4:2, međutim, danas su domaćinstva obratna, pa će samim tim, i sam današnji susret biti drugačiji od onog igranog u Sarajevu.

Što se samog meča tiče, Željezničar kao lider tabele, a gdje kani i ostati do kraja sezone, ipak je blagi favorit pred ovaj susret u Tuzli, međutim i Sloboda svakako ima svoje ambicije i svoje težnje uoči današnjeg prvenstvenog okršaja, pa je za očekivati napadačku igru oba tima, a u sljedećem video prilogu pogledajmo kako je bilo kada su se zadnji put ova dva tima susrela u Tuzli:

http://www.dailymotion.com/video/x4o5fd4_fk-sloboda-fk-zeljeznicar-1-0_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x4o5gpw_fk-sloboda-fk-zeljeznicar-2-0-stjepanovic-56-min_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Liga za opstanak

 

Olimpic – Široki Brijeg

Olimpic iz Sarajeva mora dobiti sve mečeve do kraja sezone, te se pri tome nadati po njih povoljnim rezultatima sa ostalih terena, kako bi sačuvao status Premjer ligaša i naredne sezone, a već danas imaju izuzetno težak zadatak jer im u goste dolazi najbolji tim Lige za opstanak, Široki Brijeg.

Na “Pecari” su širokobriježani u 1. kolu bili neumoljivi protiv svog današnjeg protivnika, slavivši viskoku pobjedu rezultatom 5:1, međutim, danas je domaćin Olimpic, koji je pod imperativom pobjede, a Široki Brijeg rasterećeno čeka finale Kupa BiH i dvomeč sa Sarajevom, pa je tako za očekivati da bi domaćin današnjeg susreta mogao iskoristiti taj aspekt u svoju korist, i eventualno doći do zlata vrijednih bodova u ovom današnjem susretu.

U sljedećem video prilogu pogledajmo kako je bilo kada su se zadnji put ova dva tima susrela u Sarajevu:

http://www.dailymotion.com/video/x4vkkl4_fk-olimpic-nk-siroki-brijeg-1-0-mahovic_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x4vkrgy_fk-olimpic-nk-siroki-brijeg-2-0-osmanovic_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x4vku0b_fk-olimpic-nk-siroki-brijeg-2-1-menalo_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Metalleghe-BSI – Vitez

Duel dva tima kojima je svaka pobjeda od krucijalne važnosti, a trenutno je tim današnjeg domaćina, Metalleghe-BSI, dva mjesta na prvenstvenoj tabeli iznad svog današnjeg rivala, ekipe Viteza, i ima bodovnu prednost od dva boda prije početka današnjeg susreta.

Metalleghe-BSI trenutno je i u nešto boljoj formi od vitežana, koji za pobjedu ne znaju već jako dugo, a da li će tim Viteza danas nastaviti takav negativan trend, ili će ipak, prekinuti taj niz bez pobjede, znaćemo po završetku ovog susreta.

Današnji domaćin je, kad se uzmu u obzir svi parametri, favorit uoči početka susreta, pa je stoga za očekivati atake Metalleghe-a ka golu Viteza od prvog sudijskog zvižduka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *