07/05/2024

Danas su na rasporedu svi susreti posljednjeg, 10. kola u Ligi za prvaka, u okviru Premijer lige BiH, a nakon posljednjeg kola i definitivno će biti poznato koji tim će osvojiti šampionsku titulu za sezonu 2016/17.

 

Zrinjski – Sloboda

Danas se u Mostaru igra ključni meč u borbi za tutulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sastaju se domaći Zrinjski i tuzlanska Sloboda.

Na ovom meču za očekivati je pobjedu domaćih i odbranu šampionske titule osvojene prošle sezone, jer ipak, Zrinjski je u ovom trenutku kvalitetniji tim od Slobode, sa boljim pojedincima, predvođen priznatim strategom Blažom Sliškovićem, i sve osim trijumfa mostaraca bilo bi ravno senzaciji, senzaciji koju potajno čekaju, i kojoj se potajno nadaju sarajevski timovi Željezničar i Sarajevo.

 

Željezničar – Radnik Bijeljina

Na stadionu “Grbavica” danas će snage odmjeriti Željezničar i bijeljinski Radnik, a za očekivati je pobjedu sarajevskih “plavih”, kojima je to jedini rezultat koji im, uz po njih povoljan ishod meča u Mostaru, a to je neriješen ishod ili poraz domaćina Zrinjskog od Slobode, omogućava da se ove sezone oni okite šampionskim odličjem, koje su doslovno, porazom u prošlom kolu u vječitom derbiju protiv gradskog rivala Sarajeva, ispustili iz svojih ruku.

 

Krupa – Sarajevo

Susret Krupe i Sarajeva, ipak je najmanje atraktivan od ova tri meča, s obzirom da je Krupa rezultatski rasterećena, sa odavno premašenom klupskom ambicijom za ovu sezonu, dok Sarajevu i pobjeda skoro da ništa naročito ne predstavlja, jer da bi tim sa Koševa bio prvak Bosne i Hercegovine trebalo bi da se dogodi pravo sportsko čudo, tačnije da kiksaju i Zrinjski, koji bi u tom slučaju morao izgubiti na domaćem terenu od Slobode, i Željezničar, koji u tom slučaju ne bi smio savladati Radnik, da bi Sarajevo uz pobjedu u Krupi postalo prvakom Bosne i Hercegovine za ovu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *