19/05/2024

Njemački velikan iz Bavarske, i nekadašnji osvajač Bundeslige, dotakao je nogometno dno, barem za svoje klupske standarde.

Naime, gradski rival Bayerna iz Munchena, i pomalo zaboravljeni Munchen 1860, danas je na domaćem terenu poražen od ekipe Regensburga u okviru doigravanja za ulazak/opstanak u 2. Bundesligu rezultatom 2:0, a strijelci za goste bili su Pusch i Lais u 30., odnosno, 41. minuti prvog poluvremena.

http://www.dailymotion.com/video/x5og4xv_goal-pusch-kolja-munich-1860-0-1-regensburg_sport

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x5og7gz_goal-lais-munich-1860-0-2-regensburg_sport

Izvor: Dailymotion

Važno je istaći za ovaj susret da su domaći navijači izazvali desetominutni prekid meča, a sve na desetak minuta prije kraja susreta, očito, zbog, već u tim trenutcima meča, faktički, ispadanja njihovog kluba u niži rang takmičenja.

Izvor: Dailymotion

Inače, popularni “Lavovi”, u prvom susretom doigravanja za ulazak/opstanak sa ovim timom i današnjim rivalom, u gostima u Regensburgu su remizirali, odigravši 1:1, međutim, ovim porazom od 2:0 u revanšu na svom terenu, i ukupnim rezultatom 3:1 za Regensburg, ispali su tako u 3. Njemačku Ligu, i u kojoj će, dakle, igrati naredne sezone, dok će tim Regensburga iduće sezone nastupati u 2. Bundesligi, popularnoj “Cvajti”.

Podsjećanja radi, ovaj klub je bio jedan od osnivača Bundeslige godine 1963godine, te igrao ukupno 20 sezona u Bundesligi, posljednji put u sezoni 2003/04, od kada je zapravo, i počeo sunovrat ovog, nekada jakog Bundesligaša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *