18/05/2024

Današnjim susretima 3. kola grupe B na ovogodišnjme Kupu Konfederacija između Njemačke i Kameruna, odnsno Čilea i Australije, kompletirano je takmičenje po grupama na ovom turniru, i poznati su svi polufinalisti Kupa Konfederacija.

Njemačka – Kamerun 3:1

U Sochiju su snage odmjerili Njemačka i Kamerun a “Elf” je, iako u kombinovanom sastavu na ovom Kupu Konfederacija, pokazao da i sa takvom postavom ipak, bez problema može savladati skoro svaku reprezentaciju na ovogodišnjem turniru.

U prvom poluvremenu golova nije bilo, međutim, u drugom dijelu igre postignuta su četiri pogotka.

Povela je Njemačka već na samom otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti Demirbay pogađa za vodstvo od 1:0.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwf7g_k-e-r-e-m-d-e-m-i-r-b-a-y-g-o-a-l-v-s-camer00n-2-5-0-6-20-17_sport

Izvor: Dailymotion

Sredinom drugog poluvremena Kamerun ostaje sa nogometašem manje u polju, a crveni karton opravdano je dobio Mabouka, da bi samo minut kasnije bilo i 2:0 za Njemačku, tačnije u 66. minutu susreta svoj prvi pogodak na dašnjem susretu postigao je Werner, i već tada, činilo se, rješio pitanje pobjednika ovog meča.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwfzp_yisdfgsydisdgysg-vydsggds_sport

Izvor: Dailymotion

Međutim, kamerunci su, ipak, ubrzo smanjili rezultat na 2:1 u korist “Elf”-a, a gol za “Afričke Lavove” u 78. minuti postigao je Abubakar, za kakvu takvu nadu da njegova reprezentacija na ovom meču može učiniti nešto više.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwgq0_v-i-n-c-e-nt-ab-o-u-b-a-k-a-r-g-o-a-l_sport

Izvor: Dailymotion

Ipak, samo tri minute kasnije, Njemačka postiže i treći pogodak, a za 3:1 pogađa ponovo Werner u 81. minutu susreta, kada i deffinitivno stavlja tačku na ovaj susret, barem što se tiče konačnog pobjednika.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwgtw_t-i-m-o-w-e-r-n-e-r-g-o-a-l_sport

Izvor: Dailymotion

Do kraja meča rezultat se više nije mijenjao, pa se Njemačka plasirala u polufinale Kupa Konfederacija.

Čile – Novi Zeland 1:1

U direktnom obračunu za prolaz dalje, svoj duel su u Moskvi odigrali Čile i Novi Zeland, te po završetku susreta podijelili bodove.

Soccerosi” u rezultatskom smislu bolje otvaraju meč, i u 42. minuti prvog poluvremena Troisi pogađa za vodstvo svoje reprezentacije od 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog dijela igre.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwhvx_c-h-i-l-e-1-1-a-u-s-t-r-a-l-i-a_sport

Izvor: Dailymotion

U nastavku susreta Čileanci ipak dolaze do poravnanja u 67. minuti meča, a pogodak postiže Rodriguez.

https://www.dailymotion.com/video/x5rwg59_m-a-r-t-i-n-r-o-d-r-i-g-u-e-z-g-o-a-l_sport

Izvor: Dailymotion

Iako je do kraja ostalo dovoljno vremena da se rezultat promijeni, to ipak nije desilo, pa se susret završio podjelom bodova, rezultatom 1:1, rezultatom koji Čile vodi u polufinale ovogodišnjeg turnira u Rusiji.

Na tabeli je kao prvoplasirana završila Njemačka sa sedam bodova, Čile je drugi sa pet, Australija treća sa dva, i posljednji Kamerun sa samo jednim bodom.

Sutra je na turniru slobodan dan, a u polufinalu Kupa Konfederacija, tako će snage odmjeriti Njemačka i Meksiko, odnosno Portugal i Čile.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *