18/05/2024

Ekipa portala sportskevijesti.com neposredno nakon današnje zvanične prozivke i prvog treninga u sklopu priprema za narednu sezonu FK Velež Mostar, kontaktirala je kapitena mostarskog kluba, Denisa Zvonića.

U kratkim crtama porazgovarali smo o klupskim ambicijama Veleža i njegovim ličnim viđenjima vezanim za mogućnosti mostarskog kluba u predstojećoj sezoni.

Također, upitali smo Zvonića, koji klubovi prema njegovom mišljenju imaju najveće izglede da izbore plasman u Premijer ligu BiH, a pored ostalog, razmijenili smo riječ-dvije i o temama vezanim za infrastrukturu stadiona “Rođeni”:

Ambicija svih nas iz Veleža je da se plasiramo u Premijer ligu. Najvažnije je u ovom trenutku da se ekipa dobro spremi i da spremno dočeka prvenstvo, te da od prvog kola počnemo pobjeđivati. Iskreno se nadam da ćemo po završetku prvenstva biti prvoplasirani tim na tabeli i samim tim ući u Premijer ligu. Kao najveće konkurente Veležu na tom putu u borbi za Premijer ligu vidim tim sarajevskog Olimpica i tim Sloge iz Siminog Hana, dva tima koja su se dobro pojačala. Što se tiče infrastrukture stadiona “Rođeni”, trenutno se radi tribina iza gola, također, radovi u sobama za igrače su u završnoj fazi. Nakon što se ovi radovi privedu kraju, poslije će se praviti klupski restoran koji će biti na raspolaganju nama igračima. Sve u svemu, poručio bih našim navijačima “Red Army” da i naredne sezone budu, kao i uvijek, naš dvanaesti igrač, i da nas podrže na svim utakmicama, u kojima ćemo, nadam se, zajedno da se radujemo pobjedama u novoj sezoni. Moja je želja da se sa Veležom prvo plasiram u Premijer ligu, a potom da sa Veležom budem i prvak države.”kazao je u današnjem razgovoru za SPORTSKE VIJESTI, kapiten Fudbalskog Kluba Velež Mostar, Denis Zvonić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *