18/05/2024

Prozivkom i prvim treningom koji su jutros održani na stadionu “Rođeni”, zvanično su startale pripreme za narednu sezonu FK Velež Mostar.

Na prozivci koja je održana u 8 sati i 30 minuta, šefu stručnog štaba mostarskog kluba, Ibri Rahimiću, odazvali su svi igrači koji su završili prošlu sezonu, izuzev nekoliko nogometaša sa kojima klub neće nastaviti saradnju, odnosno, Uzuna, Cenaja, Volodera, Jakupovića, Mahinića i Demića.

Na treningu su bili pristuni i novi igrači koji su proteklom periodu pojačali FK Velež, a to su doskorašnji lijevi bočni nogometaš Bratsva iz Gračanice, Elmir Kuduzović, potom, desni bočni nogometaš, Radovan Vasić, koji je u redove Veleža došao iz zvorničke Drine, te još jedan desni bočni igrač, Minel Doljančić, donedavni nogometaš Zvijezde iz Gradačca.

Foto: fkvelez.ba

Iz kluba ističu, također, da će se u narednim danima pružiti prilika i nogometašima koji su došli na probu, kako bi se pokušali izboriti za svoj status.

Što se plana priprema tiče, ekipa za sada ostaje u Mostaru, radit će se dva puta dnevno, ujutro i navečer, s tim da, kako nezvanično saznaju sportskevijesti.com, u završnoj fazi priprema, tačnije sredinom mjeseca jula, postoji mogućnost odlaska kluba na jedan turnir u Fojnicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *