18/05/2024

Iako se u bh nogometnoj javnosti u posljednje vrijeme najviše govori o timovima predstavnicima Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima, što je i razumljivo, i ostali klubovi u Premijer ligi BiH i nižim ligama, također, vrijedno rade i pripremaju se za nastupajuću sezonu.

Jedan od timova koji je bio veoma prijatno iznenađenje u sezoni iza nas u okviru Premijer lige, svakako je Radnik iz Bijeljine, učesnik prošlosezonske Lige za prvaka.

Tim povodom sportskevijesti.com kontaktirale su šefa stručnog štaba kluba iz Bijeljine, Mladena Žižovića, te porazgovarali o klupskim ambicijama i planovima u predstojećoj sezoni, kao i o finansijskoj situaciji u klubu.

Razgovarali smo sa Žižovićem, između ostalog, i o njegovim ličnim viđenjima koji su najozbiljniji kandidati u borbi za titulu prvaka BiH, odnosno, koji timovi su najbliži ispadanju iz Premijer lige BiH.

Mladen Žižović korektno je odgovori na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Kao što je poznato, uskoro će startati nova sezona u okviru Premijer lige BiH. Nas i naše čitaoce zanima kakva je situacija u Radniku po pitanju igračkog kadra uoči predstojeće sezone?

U Radnik su do ovog trenutka došla tri nova igrača, a to su Radović, Mekić i Ružić, a tim je napustilo šest igrača, i to Ademović, Zlatković, Ostojić, Bajić, Zeljković i Kojić, s tim da, iako sa nama još uvijek trenira, postoji mogućnost da u narednom periodu tim napusti i Kosorić koji je u potrazi za inostranim angažmanom.”

 

Kakve su ambicije Radnika u predstojećoj sezoni u okviru Premijer lige BiH?

Mi nemamo neki poseban rezultatski imperativ, ali bilo bi izuzetno dobro da izborimo Ligu za prvaka, ili eventualno, evropska takmičenja. Naš primarni cilj je razvoj mladih igrača, a mi sada imamo dva mlada reprezentativca BiH. Također, naš igrač Dino Beširević, nalazi se na spisku selektora Baždarevića.”

 

Da li Radnik ima u planu angažovati dodatna igračka pojačanja u svoje redove za narednu sezonu?

Mi trenutno pregovaramo sa dva-tri igrača, međutim, pošto su pregovori u toku, ne bih sada govorio o imenima.”

 

Većina timova u Premijer ligi je po pitanju finansija u vrlo nezavidnom poožaju, nas zanima kakva je finansijska situacija u Radniku?

Ako vam kažem da je igračima od 30 plata isplaćeno 29, onda vam je jasno o koliko dobroj klupskoj organizaciji se po tom pitanju radi. U Radniku je, dakle, dobra finansijska situacija, međutim, u svakom slučaju nećemo se razbacivati.”

 

Koje klubove u predstojećoj sezoni vidite kao najozbiljnije kandidate za titulu prvaka, a koje klubove vidite kao najozbiljnije kandidate za ispadanje iz Premijer lige?

Što se tiče borbe za šampionsku titulu, tu su svakako najozbiljniji kandidati Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo, a mi iz Radnika želimo da budemo u Ligi za prvaka. Što se tiče timova koji su po mom mišljenju najozbiljniji kandidati da ispadnu iz lige, tu su Čelik, koji, koliko mi je poznato, još uvijek nije ni počeo sa pripremama, te Vitez.”

 

Bili ste donedavno aktivni nogometaš, jedan od najboljij veznih nogometaša u Premijer ligi BiH, i sigurno poznajete mnoge od trenutno aktuelnih nogometaša u ligi. Ko po vašem mišljenju može ponijeti epitet najboljeg nogometaša Premijer lige BiH u ovom trenutku?

Po mom mišljenju ni jedan igrač posebno ne dominira, ali ako bih morao izdvojiti, onda je tu svakako naš Dino Beširević, kao i Amer Ordagić.”

 

Pitanje za kraj našeg današnjeg razgovora, kakav je vaš plan vezano za Radnik, i opećnito, vaš neki dugoročni plan?

Planovi se mijenjaju ovisno o rezultatima, a moj cilj je uvesti veliku dozu rada u klub, i naravno, da što više radim na edukaciji i dobijam na iskustvu.”

 

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za sportskevijesti.com, želimo vam puno uspjeha u daljem radu!

Hvala i vama, također, i vama puno uspjeha u vašem radu”završio je današnji razgovor za SPORTSKE VIJESTI, šef stručnog štaba Fudbalskog Kluba Radnik iz Bijeljine, Mladen Žižović!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *