18/05/2024

 

Fudbalski Klub Željezničar će sutra sa početkom u 20 sati i 45 minuta na stadionu “Grbavica” igrati susret 1. pretkola Evropske lige protiv crnogorskog predstavnika Zete.

Tim povodom na današnjoj koferenciji za štampu u Plavom salonu stadiona “Grbavica” obratili su se treneri obje ekipe, Slavko Petrović, odnosno, Duško Vlaisavljević, te kapiten FK Željezničar, Zajko Zeba:

Prvo se prisutnim novinarima obratio trener Zete, Duško Vlaisavljević:

Veliko mi je zadovoljstvo što sam poslije pet, šest godina ponovo u Sarajevu. Došli smo odigrati dobru utakmicu i nadam se da naša mlada ekipa neće razočarati. Jedina mana naše ekipe je neiskustvo. Mi smo najmlađa, ali i najbolja ekipa u Crnoj Gori. Trebali smo biti prvaci, ali nam je oduzeto šest bodova. Nadam se da će moji igrači pružiti mnogo više pred punom Grbavicom nego kada u Crnoj Gori igramo pred praznim tribinama. Protiv pet ekipa smo mogli da igramo. Četiri su bile iz okruženja (Željezničar, Rabotnički, Osijek i Crvena zvezda) i jedna sa Kipra. Na kraju su ostali samo Željo i AEL i moji igrači se nisu radovali što igramo sa Željom, već što ne igramo sa AEL-om” – kazao je prisutnima Vlaisavljević.

Nakon Vlaisavljevića, na red je došao trener Željezničara, Slavko Petrović:

“Dugo smo čekali da na našem stadionu igramo evropsku utakmicu. Zetu poštujemo, ali mislim da ćemo u ove dvije utakmice za nijansu biti bolji i otići u drugo kolo. Odlaskom Miroslava Stevanovića smo izgubili jednog od najboljih igrača, a kao njegov nasljednik na toj poziciji se nametnuo Zec. Dovođenjem Graovca dobili smo kvalitetnog štopera i imamo dobru ekipu koja ima realne šanse za prolazak u drugo kolo. Lendrić ima još godinu dana ugovor sa nama, ali je sigurno pred odlaskom. Što se tiče Bekrića, on je svoje pokazao na terenu. Sedam duluma je imao da pokaže šta zna, a pokazao je i van terena i ne želim o tome pričati. Situacija sa njim uopšte nije bitna za klub već prolazak u drugo kolo ”istakao je trener Željezničara, Slavko Petrović.

Naposlijetku se novinarima obratio i kapiten FK Željezničar, Zajko Zeba:

“Nakon 13 godina ponovo igramo evropsku utakmicu na Grbavici. Sada igramo na novom stadionu i sigurno je da će biti emotivna utakmica za sve nas. Očekujem pune tribine i veliku podršku sa njih, a budite sigurni da ćemo mi na terenu dati maksimum da dođemo do pobjede”u današnjem obraćanju prisutnima poručio je Zeba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *