05/05/2024

Fudbalski Klub Željezničar sinoć je sa početkom u 20 sati i 45 minuta na stadionu “Grbavica” odigrao susret 1. pretkola Evropske lige protiv crnogorskog predstavnika Zete iz Golubovaca, a “Plavi” su slavili minimalnim rezultatom, uoči revanša u Podgorici za sedam dana.

Poslije meča održana je koferencija za štampu u “Plavom salonu” stadiona “Grbavica”, a prisutnima su se obratili treneri obje ekipe, Slavko Petrović, odnosno, Duško Vlaisavljević:

 

Prvo se prisutnim novinarima obratio trener Zete, Duško Vlaisavljević:

“Atmosfera je bila fenomenalna, mi smo lošije igrali, tu nema alibija. Svaka čast na atmosferi, nijedna ekipa iz Crne Gore nije igrala pred ovakom atmosferom.”u uvodnom obraćanju istakao je šef struke FK Zeta Golubovci.

Na pitanje novinara iz sportskevijesti.com o eventualnim šansama Zete za prolaz u 2. pretkolo Evropske lige, a nakon poraza na stadionu “Grbavica”, Vlaisavljević je obrazložio:

Utakmicu je odlučila greška našeg mladog golmana. Loše smo igrali na sredini terena. Naše glavne igrače sam morao promijeniti jer im se danas nešta zaista čudno desilo. Mi smo ekipa koja stvara mnogo šansi,ali danas smo ih stvorili malo pošto nismo kontrolisali igru na sredini terena. Mi imamo šansi za prolazak dalje i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo.”

 

Nakon Vlaisavljevića, mikrofon je preuzeo trener Željezničara, Slavko Petrović:

Teška utakmica kao što je bilo očekivati. Mi smo imali nekoliko prilika za postizanje gola. Zasluženo smo pobijedili, bili smo motivisani, bazirali smo se na igru kratkih pasova i to je donijelo rezultat. Žao mi je što nismo dali drugi gol. Zeta se pokazala kao kvalitetna ekipa. Šteta je što su se ove dvije ekipe sastale ovako rano, jer kada pogledamo ko će sve proći u drugo kolo, zaista je žalosno da jedna od ekipa ne prođe dalje ali takav je žrijeb, šta je tu je. Imamo prednost, ali ništa nije riješeno pred utakmicu u Crnoj Gori. Ipak mislim da će ovakva igra biti dovoljna za prolazak u sljedeće kolo.”kazao je na konferenciji za štampu Slavko Petrović.

 

Poslije završene konferencije za medije i obraćanja prisutnima trenera Željezničara, odnosno, Zete, uslijedile su izjave nogometaša oba tima u Mix zoni stadiona “Grbavica”:

Prvobitno se u ime nogometaša Zete prisutnima obratio krilni napadač crnogorskog tima, Vasko Kalezić:

Ušli smo pomalo bojažljivo u ovu utakmicu. Ekipa je mlada, ali je mogla danas više. Željezničar je kontrolisao igru, ali se nadamo da u revanšu ofanzivnijim nogometom možemo postići dva ili više golova te proći u drugo pretkolo. Nama je prosjek ekipe 21 godina, bilo je igrača koji prvi put igraju u ovakvoj atmosferi. To je sigurno utjecalo na njih, navijanje je bilo perfektno, neki igrači su neiskusno ušli u utakmicu, pa smo zbog toga izgubili. Ipak, vjerujem da pred našim navijačima možemo prikazati više i savladati Željezničar.”

Potom je uslijedilo obraćanje prisutnima napadača Željezničara, Ivana Lendrića:

Nećemo mi ići u Podgoricu da branimo rezultat. Znamo mi da je Zeta dobar protivnik, što su danas i pokazali. Idemo mi i u uzvratu na pobjedu, i dat ćemo sve od sebe, pa šta Bog da. Došlo je par novih igrača, još se malo moramo uigrati, ali pobijedili smo bez primljenog gola, a to nam je bio cilj koji se ostvario. Zeta je na Grbavicu došla da se brani, tako da ne znamo kako će oni pristupiti utakmici u Podgorici. Pokazali su večeras da imaju kvalitet. Hvala publici na pljesku, to mi puno znači, i ne želim se vraćati na ono što je bilo. Navijači moraju shvatiti da nije ni igračima lako što smo izgubili titulu. Tri kola prije kraja smo imali titulu, a na kraju smo bili najveći gubitnici. Ne znam dokad ću biti na Grbavici, samo znam da ja ne odlučujem o tome, a rečeno mi je da ću odigrati ove dvije utakmice, i da se ne opterećujem sa onim što će se desiti. Razmišljam samo o sadašnjosti, sada sam tu i to je jedino bitno.” poručio je Lendrić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *