05/05/2024

Danas su svoje mečeve prvog pretkola Evropske lige odigrala sva tri bh predstavnika, odnosno, Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar, i upisali su dvije pobjede, te jedan poraz.

Poraženi tim bilo je Sarajevo, koje je danas imalo, mora se priznati, težak ispit u gostima u Moldaviji, kod ekipe Zarie, koja se pokazala kao vrlo neugodan protivnik.

 

Zaria Balti – Sarajevo 2:1

U prvom poluvremenu, generalno, bolja igra Zarie, međutim, Sarajevo je bilo tim koji je ima prvu veliku priliku. U 6. minuti susreta Radovac pogađa stativu domaćeg čuvara mreže, a samo minut kasnije uslijedila je kazna, odnosno, domaći u 7. minuti dolaze do vodstva od 1:0, a strijelac je bio Zaginailov.

http://www.dailymotion.com/video/x5s64fb_zaria-sar-1-0_sport

Izvor: Dailymotion

Poslije vodećeg gola Zarie, nešto mirnija igra u nastavku prvog poluvremena, da bi u 34. minuti bilo i 2:0 za domaće. Jedan od najboljih nogometaša u redovima domaćih, argentinski internacionalac u redovima moldavskog tima, Gomez, postiže majstorski pogodak sa ravno polovine terena.

http://www.dailymotion.com/video/x5s65qf_zaria-sar-2-0_sport

Izvor: Dailymotion

Nakon drugog gola za Zariju, ekipa Sarajeva do kraja prvog poluvremena nije ozbiljnije zaprijetila golu domaćina, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 2:0 u korist moldavaca.

U nastavku susreta, krenuo je tim Mehmeda Janjoša dosta ofanzivnije u odnosu na period tokom prvog poluvremena, dok su se domaći nešto povukli, čuvajući stečeni rezultaski kapital, i čekajući svoje šanse iz kontra napada.

Izvelo je Sarajevo veliki broj kornera, ali domaći su pokazali disciplinu i karakter u defanzivnim zadacima.

Međutim, u 74. minuti Sarajevo ipak dolazi do pogotka. Nakon jednog prekida, lopta dolazi do Mihojevića koji matira čuvara mreže Zarije za rezultat od 2:1 za domaće u tim trenucima sureta.

http://www.dailymotion.com/video/x5s6avz_zaria-sar-2-1_sport

Izvor: Dailymotion

Iako u preostalom dijelu susreta bilo nekih poluprilika s obje strane, rezultat se do isteka 90 minuta više nije mijenjao, te je 2:1 za Zariju bio i konačni rezultat ovog meča.

Ovakvim rezultatom oba tima su u igra za plasman u 2. prekolo Evropske lige, s tim da je Sarajevo u nešto boljoj poziciji uoči revanša na svom stadionu, ako ništa, onda zbog tog veoma važnog pogotka postignutog u gostima na današnjem susretu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *