05/05/2024

Nakon što je prvi bh predstavnik u 1. pretkolu Evropske lige, FK Sarajevo, završio svoj susret na gostovanju u Moldaviji, gdje su izabranici Mehmeda Janjoša minimalno poraženi, drugi bh predstavnik u najmasovnijem evropskom klupskom takmičenju, Široki Brijeg, večeras je na svom stadionu, “Pecara”, odigrao odličan meč i sasvim zasluženo savladao kazahstanskog predstavnika, Ordabasy.

 

Široki Brijeg – Ordabasy 2:0

Na Pecari je večeras Široki Brijeg pokazao želju, volju i karakter, te u potpunosti nadigrao, mora se priznati, favoriziranog protivnika uoči početka ovog susreta.

Prvo poluvrijeme domaći otvaraju ofanzivnom igrom već od prve minute susreta, a već u 10. minuti pogađaju i okvor gola, tačnije, Bralić pogađa prečku gola gostujućeg čuvara mreže.

Iako je bio znatno bolji rival na terenu duž cijelog prvog poluvremena, Široki Brijeg premoć na terenu kruniše tek u 36. minuti kada je Ivan Krstanović je izborio jedanaesterac, potom isti i šutirao, te pogodio za vodstvo od 1:0 u korist domaćih.

https://www.dailymotion.com/video/x5s6dhb_siroki-ordabasy-1-0_sport

Izvor: Dailymotion

Do kraja prvog dijela igre širokobriježani odlično prvo poluvrijeme završavaju još jednim postignutim pogotkom, a strijelac je u 45. minuti bio ponovo Krstanović, nametnuvši se već u tom trenutku u igrača današnje utakmice.

https://www.dailymotion.com/video/x5s6dvj_siroki-ordabasy-2-0_sport

Izvor: Dailymotion

U nastavku susreta bilo je dosta prilika za postizanje još nekoliko pogodaka, mahom domaćih nogometaša, dok su gosti bili potpuno bezopasni, međutim, mreža gostujućeg golmana više se nije tresla, pa se ovaj susret i završio rezultatom koji je stajao na semaforu po završetku prvog dijela ogre, odnosno, 2:0 za bosanskohercegovačkog predstavnika u 1. pretkolu Evropske lige.

Široki Brijeg je ovom uvjerljivom i sasvim zasluženom pobjedom već sada “jednom nogom” u 2. pretkolu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *